Ferdinand

esmaspäev, 28. november 2011

Pealkiri puudub

Polo käivitus ja läksin Vinni. Nii läksin hobust puhastama. Hobune oli jälle suht puhas. Hobune puhastatud...nii sadul ja valjad...ning maneezi minek.Nii jalutasin käekõrval...ning tõmbasin vöid...( ribid eriti enam tunda ei andnud )...ja läksin selga.
Kohe näha,et jõudsin trenni eelmine nädal ainult 2x nö juhuse tahtel...ja tavaliselt käin 3-4x nädalas.
Aga esimene samm ja traav olid väga elavad. Kes sõitis ette, kes sõitis mu kõrval...et hobust veel rohkem närvi ajada. Aga õnneks suutsin hobust kontrolli all hoida. ja siis see sadul tuleks maha müüa või midagi...lihtsalt närvidele käis:D
Nii peatused...ses suhtes absoluutselt ei tulnud välja...ses suhtes,et üritasin nalja teha...aga jah....
Nii..erinevaid istakuid ei teinudki..kui siis kolmanda traavi ajal poolistakut...ja rohkelt suunamuutusi. Nii kuna peale meie Ferdinandiga oli trennis veel 3 tegelast siis meie võtsime Ferdinandiga teisena galoppi. Ja siis hakkas tõsisem pool pihta...Kõige pealt tegin vasakule poole traavi ja siis tõstsin galoppi ( kõik nii nagu Reet käskis). Ok paar tiiru sai tehtud...siis tuli käsk...suunamuutus..nii siis tegin teisele poole traavi ( enda istak andis soovida:D kuigi Reet ei öelnud istaku kohta midagi..järelikult sobis)....siis tuli jälle käsk...peatus...galopp..( mis oli väga väga ühtlane...ja sihuke mõnus) siis jälle traavi...siis volt...( kuna teised tiirutasid ees...siis jah mõni volt jäi ära...aga eks ise ka süüdi sest vasak säär ei töödanud nii nagu vaja )...nii tegime nii ühele poole kui ka teisele poole galoppi ja palju üleminekuid ja nii... Aga jah..muidu oli tibatoba...:) Ainult et see pool kus me kukkusime ehk siis vasakule poole...siis sinna poole võtab hobune rohkem tuure ülesse. Ega ma ise andsin natuke gaasi ka...( Reet ei saanud aru vist..)..aga jah muidu oli ikka hobune kontrolli all..ahjaa sain sõimata ka oma ratsme hoiaku pärast...et võtad ratset siis kui vaja pole...aga minu arust siis just oli vaja...aga mis sa ikka vaidled...enda hobune ja ega siis treener ei tunne ju sinu hobuse iseärasusi nii väga..eriti kui ta pole hobusel ise seljas käinudki...aga jah..
Aga muidu on lahe treener...asjalik, tark ja näeb mida on vaja teha.
Nii galoppid tehtud...siis jalutasin seljas ja tulin maha....ning jalutasin käekõrval. Teised jäid veel enda suksudega jalutama kui Reet meid Ferdnandiga boksi lasi. Vahekäigus sadul ära...harjaga hobune puhtaks ( hobune oli peale trenni lausa higine ja märg...tavaliselt tal on hea võhm ja märjaks ei lähe..järelikult oli hea töö )..valjad ka ära ja hobune boksi. Panin staffi ära ja panin autole hääled sisse ja panin kodu poole minekut:D

Ja kui pilte küsite siis neid lihtsalt pole tükk aega tehtud...aga siis lepite vanaga kah...( Ja see parempoole ongi minu Pujään):

Ah aitab kah...homme jälle:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar