Ferdinand

neljapäev, 17. märts 2011

K ja N

Kolmap. 16.märts.2011

Võtsin Fausta peale ja läksime talli. Puhastasin hobuse ja panin sadulasse. Ning läksime maneezi. Seekord olime kolmekesti. Marjaana-Raduga, Fausta-Tosca ja mina Ferdinandiga. Trenn läks enam vähem. Halvemale poole tahtis jälle sisse vajuda natukene. Surusin ja hoidsin ratset peal ning trenni lõpuks saime kurvid ikka ilusti sõidetud. Hobune andis jälle väga hästi pead ja voldid tulid ilusad. Isegi Reet kiitis. Galopp oli ka päris okei. Teisele poole peame rohkem harjutama. Lihtsalt hobusel on üks pool halvem kui teine. Lõpetasin natukene varem kui teised sest Raduga ja Tosca hüppasid. Enda trenniga võin enam-vähem rahule jääda.
Jalutasin hobuse ja viisin boksi. Varustus maha ning läksin maneezi tagasi. Kuid selleks ajaks olid nad hüppamise lõpetanud. Aitasin siis lihtsalt lattid ja postid ära koristada. Lobisesime veel natukene Reedaga ja tulime Faustaga koju:)

Neljap.17 märts.2011

Täna siis võtsin kõigepealt Triinu peale ning siis Kristini ja Fausta.
Nagu ikka talli jõudes, hakkasin hobust puhastama. Karvamöll on õnneks vähemaks jäänud. Paksematest kohtadest tuleb paras ports. Kabjad tegin ka ilusti puhtaks.
Ning panin siis sadulasse ka. Olime siis neljakesti trennis. Kristin-Oci, Fausta-Tosca, Maarika-Horatsius ja mina Ferdinandiga. Tegime nagu ikka sammu,traavi, galoppi. Üleminekuid, Erinevaid istakuid. Peatusi. Halvemale poole üritas hobune jälle paar korda sisse vajuda. Kuid seekord vähem. Voldid olid ka päris head.
Galopp oli täna päris lõbus trenniosa. Hobune jooksis mõlemile poole päris kenasti. Kuid vasakule poole lasi Reet kõigil kolmel hobusel joosta. Aga kuna maneez on väike ja mul hobune suht kiire siis jõudsime Ocile ja Horatsiusele päris kiiresti järgi. Ja läks natuke kihutamiseks:) Aga polnud hullu. Reet kiitis ka Ferdinandi,et vähemalt ühtlaselt ja pead andes jooksis kiiremini kui tavaliselt. Peale galoppi siis jahutustraavi peale ning sammu ning maha. Tänane trenn oli kuidagi tunduvalt parem kui eilne. Hobune oli pehme ja kuulekas. Ei kihutanud ka traavis ega miskit.

Järgmine kord siis alles esmaspäeval. Reedene trenn on täis ja nädalavahetusel töö tõttu lihtsalt ei jõua.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar